Základné informácie
Mäso ZEMPLÍN, a.s.
Výroba mäsa a mäsových výrobkov, vlastný chov HD
Užhorodská 86
071 01 Michalovce
Tel.: +421 56 6443 144
Mobil: +421 905 437 223
E-mail: obchodnici@masozemplin.sk
Web: www.masozemplin.sk
IČO: 36205915
IČ DPH / DIČ: SK2020040583
Objednávateľ: Mäso ZEMPLÍN, a.s.
Kontaktné osoby
Blažena Nizká - predseda
JUDr. Peter Nízky
Moderná mäsovýroba na Východe
Firma Mäso Zemplín a.s. vznikla v roku 2001 a nadviazala na činnosť existujúceho mäsokombinátu v okrese Michalovce, ktorý bol vybudovaný v roku 1994.
Významným obdobím firmy Mäso Zemplín a.s. bolo obdobie rokov 2003 – 2004 v čase vstupu Slovenska do Európskej únie, kedy bol závod rekonštruovaný a splnil podmienky Európskej únie určené pre spracovateľské podniky. Z regionálneho mäsokombinátu sa podarilo spoločným úsilím zamestnancov a vedenia vybudovať moderný mäsokombinát.

Hlavnou činnosťou spoločnosti je porážka jatočných zvierat, výroba mäsa a mäsových výrobkov. Treba pripomenúť aj výber kvalitných jatočných zvierat, ktoré prichádzajú na porážku z BIO fariem s vysokým dôrazom na ekológiu. Dlhodobým cieľom výroby mäsových výrobkov je vyrábať celý sortiment na báze mäsa, pričom už v súčasnosti naša spoločnosť nepoužíva pri výrobe hydinový separát, sóju, vlákninu a rôzne náhrady. V súčasnosti sa snažíme odstrániť resp. obmedziť používanie polyfosfátov a vysoký dôraz kladieme na detailný výber spracovanej suroviny.
Realizovanie svojej produkcie zabezpečujeme u zmluvných obchodných partnerov a v sieti vlastných predajní v Košickom a Prešovskom kraji a v obchodnom reťazci Kaufland po celom Slovensku.
Rozhodnutím Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR 2004 po predchádzajúcej hygienickej previerke štandardov EÚ získala spoločnosť exportnú oválnu pečiatku SK 618, ktorá dovoľuje vyvážať mäso a mäsové výrobky na trhy členských štátov Európskej únie.
Spoločnosť od roku 2005 uplatňuje pri výrobe mäsa a mäsových výrobkov zásady správnej výrobnej praxe a zásady HaCCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) – kontrolný systém na účinné zaistenie zdravotnej bezpečnosti produkcie, ktorým neustále zvyšuje tlak na spätnú kontrolu hygieny výroby, dodržiavanie veterinárnych podmienok a kvalitu.
Následne v marci 2008 bola spoločnosť preverená, certifikovaná a vyhovela požiadavkám ISO 22000:2005 pre svoju činnosť. Platnosť certifikátu podlieha každoročnej kontrole v dohľadovom audite.
Keďže naša spoločnosť úzko spolupracuje s BIO farmami na Slovensku, vlastní každoročne preverovaný certifikát NATURALIS-SK, pre BIO porážku (BIO hovädzie štvrte), pre BIO rozrábku (BIO delené hovädzie mäso) a BIO mäsové výrobky.
Dňa 25. 6. 2010 oprávnená organizácia NATUR-PACK vydala spoločnosti certifikát č. 02096 o plnení povinnosti spätného odberu, zhodnotenia a recyklácie odpadov z obalov uvedených na trh v SR v súlade s platnou legislatívou.
Spoločnosť posilňuje svoju hodnotu prostredníctvom komunikácie s trhom a značné úsilie venuje inovácii produktov. Cieľom inovácií je aj výroba BIO produktov a výroba mäsové nátierky s možnosťou vyhovieť čo najširšiemu okruhu zákazníkov. Trendom je vyrábať výrobky tradičných chutí z hľadiska regionálnych zvyklostí s vysokým percentom podielu mäsových častí vo výrobku.
Hlavným výrobným programom spoločnosti je:

Porážka hovädzieho dobytka (BIO a konvenčné)
Výroba výsekového a výrobného mäsa:
• bravčového surové mäso
• hovädzieho surové mäso (BIO a konvenčné)
• vnútornosti
Výroba mäsových výrobkov:
• Mäsové výrobky bez konzervačných látok
• Párkoviny
• Klobásy
• Šunky a nárezy
• Salámy
• Zabíjačkové špeciality
• Škvarená výroba
• Slaniny a údeniny
• Nátierky a peny
• Gril špeciality

Výroba nátierok
• spúšťame výrobu nátierok z hovädzieho, bravčového a hydinového mäsa podľa tradičných receptúr
Predajne
- ul. Saleziánov 1285, Michalovce
Telefón: +421 903 319 325
- Strojárska 25/24, Snina, Centrum
Telefón: +421 911 609 071

Článok bol publikovaný: 4. 5. 2023