Základné informácie
PROGAST, spol. s r.o.
Výroba a distribúcia koreninových zmesí a potravinárskych technologických prípravkov
Krajinská cesta 18
821 07 Bratislava
Tel.: +421 2 4319 1106
E-mail: progast@progast.sk
Web: www.progast.eu
Web: www.e-progast.cz
IČO: 17308429
IČ DPH / DIČ: SK2020294397
Objednávateľ: PROGAST, spol. s r.o.
• korenia, zmesi korenín, extrakty korenín, marinády, rastlinné a živočíšne bielkoviny, instantné bujóny a omáčky
• technologické prípravky pre použitie v potravinárstve a v gastronómii podľa tradičných receptúr potravinárskej výroby
• poradenstvo a kompletný technologický servis zameraný na výrobu mäsových výrobkov, vypracovanie receptúr, výrobných postupov a ekonomických analýz
Výrobky pre gastronómiu a mäsopriemysel
PROGAST ponúka zákazníkom doma i v zahraničí korenia, zmesi korení a technologické prípravky pre použitie v potravinárstve i v gastronómii. Ponúkané prípravky sú pripravované podľa tradičných receptúr potravinárskej výroby, ale samozrejmosťou je aj ich úprava podľa chuťových zvyklostí či priania zákazníkov s garanciou jedinečnosti.
Výrobky pre gastronómiu
V gastronomických prevádzkach umožňujú prípravky z našej ponuky zjednodušenie a urýchlenie prípravy pokrmov, rozšírenie sortimentu o pokrmy medzinárodnej kuchyne vrátane nových trendov, úsporu práce pri zachovaní maximálnej kvality. Pre gastronomické prevádzky ponúkame rôzne druhy prírodného korenia a koreniacich zmesí, obaľovacie prípravky, bujóny, omáčky a šťavy pod mäso, marinády, polievkové dochucovadlá a prísady, tekuté koreniace omáčky. Uvedené výrobky dodávame širokému spektru zákazníkov z oblasti gastronómie, cateringu a maloobchodu.
Prírodné korenie a bylinky
Kompletný sortiment prírodného korenia a byliniek dovážame z produkčne najkvalitnejších oblastí sveta. Laboratórna kontrola zabezpečuje zdravotnú nezávadnosť a požadovanú vysokú kvalitu jednotlivých komodít.
Koreniace zmesi a prísady
Koreniace zmesi sa pripravujú z najkvalitnejších surovín dovezených z rôznych krajín od osvedčených dodávateľov, garantujúcich požadovanú potravinársku kvalitu a funkčnosť. Sú zostavované na základe osvedčených alebo novovyvinutých receptúr, často i na želanie zákazníka. Prinášajú vynikajúci základ pre zdravé varenie a gurmánsky pôžitok z jedla.
Tekuté marinády
Sú kompletným polotekutým ochucovacím prípravkom. Bez chemickej konzervácie, vyrobené na báze korenia, rastlinného oleja a extraktov. Vyznačujú sa nízkym dávkovaním a širokým spektrom použitia. Sú vhodné na grilovanie, pečenie či dusenie i na bežnú prípravu na panvici. Dodávané sú v rôznych chuťových a farebných variáciách.
Sypké marinády
Predstavujú efektívne a spoľahlivé riešenie pri nakladaní s polotovarmi určenými na grilovanie. Obsahujú technologicky a chuťovo účinné látky vrátane soli, ktoré marinovaným produktom dodávajú všetko potrebné na následné tepelné opracovanie.
Instantné bujóny
Rôzne druhy našich instantných bujónov sú určené na jednoduchú
prípravu polievok alebo dochutenie či doladenie chute hotových jedál. Pre
školské stravovanie sme vyvinuli rad bujónov bez pridaného glutamanu.
.
Instantné omáčky a šťavy (tiež vo forme olejovej pasty)
Vynikajú jednoduchosťou a efektívnosťou prípravy a variabilitou
použitia v celom spektre gastronomických prevádzok. Použité prírodne
identické suroviny dodávajú hotovým pokrmom charakter domácej kuchyne.
.
Obaľovacie prípravky
Predstavujú širokú škálu cestíčok a strúhaniek, ktoré sa líšia
farbou, zrnitosťou i chuťou. Sú vhodné na obaľovanie mäsa všetkých
druhov, syrov, zeleniny, ovocia atď.
.
Ochucovadlá a pomocné prípravky
Tekuté koreniace omáčky pomáhajú pri dosiahnutí požadovanej chute hotových pokrmov. Technologické prípravky pomáhajú dosiahnuť úsporu práce, energie a surovín pri zachovaní požadovanej kvality hotových pokrmov.
Výrobky pre mäsopriemysel
Výsledkom neustálej inovácie je široká ponuka výrobkov pre mäsopriemysel. Tieto naše výrobky zaručujú spracovateľom mäsa jednoduchosť výroby, efektívnosť, stálu garantovanú kvalitu, chutovú vyrovnanosť, predĺženie trvanlivosti a konkurencieschopnosť na trhu. Základom je vždy individuálny prístup firmy i schopnosť riešiť konkrétnu úlohu pre konkrétneho zákazníka.
Mäsové výrobky
Krájateľné, roztierateľné, určené na ohrievanie, konzumovateľné za studena, z rôznych druhov mäsa, údené, varené, pečené, vyrobené studenou cestou, trvanlivé, určené na rýchlu konzumáciu, v rôznych obaloch či bez obalov.
Mäkké salámy, drobné a pečené mäsové výrobky
Nárezové salámy a mozaiky údené a varené alebo len varené, párky,
klobásy, pečené mäsové bochníky – vyrobené z jemne alebo hrubšie
mletého mäsa, vody, soli, korenia a ďalších prísad, prípadne s obsahom
rôznych mäsových a nemäsových vložiek.
.
Šunky dusené, varené, údené a varené
Pripravené z malých kúskov mias, ucelených kusov mias, údené varené mäsá z anatomických časti s kosťami a bez kostí. Predpripravené s lákom v bežnej miešačke alebo nastrekované lákom a masírované vo vákuových tumbleroch, plnené do umelých obalov, tepelne opracované vo formách, sieťkach, bez obalov len zavesené alebo vyformované a varené v špecialnych fóliach.
Špeciálne mäsové výrobky
Určené najmä na prípravu nárezov, sú charakterom výroby vrátane výberu suroviny zvlášť blízke šunkovým výrobkom. Vyrobené z rôznych anatomických častí bez kosti, prípadne menších kúskov mias, varené, údené a varené, korenené dekoračným korením, farbené v kuléri, tepelne spracované v sieťkach, umelých obaloch, formách, alebo zavesené bez obalu.
Paštéty a nátierky
Varené v prírodných a umelých črevách, pečeňové syry tepelne
spracované vo formičkách – všeobecne pripravované kutrovaním a
miešaním za tepla alebo za studena.
.
Trvanlivé mäsové výrobky
Základným kritériom kladeným na trvanlivé krájateľné salámy a klobásy – vyrábané studenou cestou alebo tepelne spracované údením a varením – je zachovanie si stálej kvality i pri ďalšom skladovaní za bežných teplôt.
Mäsové konzervy a polokonzervy
Vďaka moderným materiálom a technológiám je výber sortimentov značný: šunky a údeniny pasterilizované ako polokonzervy, šunky sterilizované, sterilizované kúsky mäsa vo vlastnej šťave a s prídavkom láku, hotové jedlá, mleté mäsá typu lunchmeat, nátierky a paštéty, výrobky na báze mäsa, vnútornosti, ich kombinácie a kombinácie mias a vnútorností so zeleninou či omáčkami.
Článok bol publikovaný: 26. 4. 2024